trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 1 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 2
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 3 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 4
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 5 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 6
Mountainbiken in de Vercors

Deze MTB reis is gericht op de recreatieve moutainbiker, die niet alleen oog heeft voor de cijfertjes op zijn fietscomputer, maar evenzeer voor de natuur en de overweldigende uitzichten.

De afreisperiode is speciaal gekozen zodat het decor van de Vercors er nog frisgroen bijligt. Je wordt er getrakteerd op prachtige flora met bloeiende wilde orchideeën en een bedwelmend geurenpalet.

Zoals je in onderstaande tabel kan zien is het niet de bedoeling om dagelijks een hoop kilometers bijeen te malen. Niettegenstaande de relatief korte ritten, is er toch een zekere fysieke conditie vereist om te kunnen deelnemen. Er zijn immers in elke rit stevige beklimmingen en technisch moeilijke stukken. Uitzonderlijk moet er eens afgestapt worden om de fiets over een onberijdbaar stuk te tillen of te duwen. Technische afdalingen langs bijvoorbeeld een rotsige rivierbedding zitten er ook tussen.

We verwachten van de deelnemers dat ze gewoon zijn om pakweg wekelijks 30 à 40 km te mountainbiken.

 

klik hier voor het dag-tot-dag-programma

 

FRANKRIJK
Vercors/MTB
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 7 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 8
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 9 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 10
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 11 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 12
Vercors : accommodatie

We kozen een kleine maar zeer gezellige camping 'Moulin du Rivet' als uitvalsbasis voor onze eerste mountainbikereis. De Vlaamse eigenares, Leni Welens, besliste enkele jaren geleden om het drukke Belgische stadsleven vaarwel te zeggen en zich te vestigen in het Parc Naturel Régional du Vercors. In de rustige Vallée du Quint baat ze nu een gezellig pension uit met comfortabele gastenkamers, label Gîte de France. Naast de gîte is er ook een kleine camping "aire naturelle" langs het water. Geen zwembad of druk animatieteam in de buurt. Enkel de natuur, absolute rust en zuivere lucht! Een uitstekende uitvalsbasis voor een verblijf met tal van mogelijkheden.

Bovendien voorzien we Vlaamse begeleiding die jullie wegwijs zal maken langs de vele kleine, maar prachtige paadjes van het Vercors natuurpark.

 

 

deze reis op individuele basis, klik hier

^naar boven^

trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 13 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 14
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 15 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 16
Vercors : praktisch bekeken

reparatiemateriaal : In het nabijgelegen stadje Die is een fietsenmaker. In geval van technische problemen kan je daar dus ook terecht. We raden echter aan om een basis-kit en speciale onderdelen voor uw fiets ook zelf mee te brengen, zodat onaangename verrassingen tot een minimum herleid worden.

verzekeringen : Hoewel we er alles aandoen om deze reis in zo veilig mogelijke omstandigheden te laten verlopen, en geen enkele deelnemer verplichten om iets te doen waar hij zich niet goed bij voelt, blijven er risico’s verbonden aan het mountain biken. En dit is zeker het geval in bergachtig gebied. Daarom geven wij er de voorkeur aan om voor iedere deelnemer een bijstandsverzekering af te sluiten. Deze is dan ook inbegrepen in onze basisprijs.

meer info, klik hier

aansprakelijkheids vrijwaring : Om aan deze reis deel te kunnen nemen, vragen wij elke deelnemer een aansprakelijkheids vrijwaring te ondertekenen. Hierin wordt verklaard dat noch Trails BVBA, noch één van zijn medewerkers, aansprakelijk kan worden gesteld in geval van ongeval.

Reisbegeleiding : Tijdens deze reis wordt u begeleid door mensen die de voorgestelde ritten op voorhand hebben verkend en de omstandigheden en gewoontes ter plaatse kunnen inschatten. Richtlijnen van deze begeleiders dienen dan ook nauwgezet gevolgd te worden.

 

^naar boven^

trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 17 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 18
trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 19 trails avontuurlijk reizen frankrijk vercors mountainbike 20
Vercors : voor individuelen

Passen de data van onze geplande groepsreis niet ? Wil je graag zelf bepalen welke ritten je doet en op welke manier ? geen nood! Deze reis kan ook op individuele basis worden geboekt. Wij bezorgen je dan een uitgebreid informatiepakket met onder andere gedetailleerde beschrijvingen van de ritten die ook tijdens de groepsreis aan bod komen. Voor praktische informatie (waar is bakker, dokter, restaurant,...) kan je ook altijd ter plaatse terecht bij onze gastvrouw Leni.

In ons standaardpakket zitten ook de accommodatie (camping of chambre d'hôtes) en uitgebreide bijstandsverzekering. Maaltijden zijn niet inbegrepen maar kunnen indien gewenst worden bijgeboekt.

 

^naar boven^

 

onze bestemmingen
frankrijk          
mozambique          
peru